Társadalmi innováció - új társadalmi válaszok, úttörő közösségi megoldások korunk égető szociális, környezeti és egészségügyi problémáira

A szegény ember is ember

Letöltés PDF formátumban


TündérPakk Közhasznú Alapítvány

Magyarország, Pest, 1148 Budapest, Nagy Lajos király , 72.

info@tunderpakk.hu

+36706337302

https://tunderpakk.hu/

Nemzeti

megvalósítás alatt álló ötlet

Közösségfejlesztő
Gazdaságélénkítő
Munkanélküliek foglalkoztatását elősegítő

Szegénységi küszöb alatt élők/gyermekvédelmi támogatásban részesülők
Alacsony iskolai végzettségűek
Munkanélküliek
Felzárkóztatandó (FETE) vagy egyéb hátrányos helyzetű település lakói
Gyermekét egyedül nevelő szülő
Fogyatékos gyermeket nevelő/gondozó szülők/intézmények
Megváltozott munkaképességűek

2023-09-01

2024-09-01

Tudatos társadalmi partnerségek, cégekkel és szervezetekkel való együttműködések létrehozása annak érdekében, hogy a perifériára jutott családok, gyermekek és hajléktalan emberek alapvető szükségleteit emberi keretek közé hozzuk. - Hajléktalan szállókra és melegedőkbe fodrász szakemberekkel együttműködve hajvágás, festés szolgáltatással támogatjuk meg a munkába való visszatérésüket az ott élőknek. - Kiemelt hangsúlyt helyezünk a menstruációs szegénység elleni küzdelmünkre, azon belül a nemzőképesség, fogamzásgátlás lehetőségeinek – testünk működésének - oktatására kamaszoknak és hajléktalan nők javára, egészségügyi szakemberek és védőnői hálózat bevonásával. Ennek érdekében más szervezetekkel, cégekkel együttműködve gyűjtünk/vásárolunk egészségügyi betéteket, hogy ne rongyokkal helyettesítsék, amely miatt kimaradnak a kamaszok az iskolából, felnőttek munkája bizonytalanná válik. - Hátrányos helyzetű gyermekek edukációs és szórakoztató programokkal való táplálása, ezzel lehetőséget nyújtva a család elmaradott helyzetéből való kilépésre.

Hajléktalan szállón élő embereknek is igénye van emberi méltóságra, a nőknek a nőiesség megélésre. Mentálhigiénés szakember foglalkozik az értéktelenedetté válás érzésével, mi pedig lehetőséget adunk önbizalmuk növekedésére, ha a tükörből egy ápolt külső tekint vissza rá. A nők helyzete fokozott figyelmet igényel menstruáció idején, amikor rongyokkal helyettesítve egészségügyi betétet, az láthatóvá válik és a szituáció így kényelmetlenné lesz. A higiéniai termékek hiánya gyakran társul a társadalmi kirekesztettséggel, a munka- és iskolai hiányzással, valamint a lelki és fizikai egészségproblémákkal. Ez a helyzet nemcsak hajléktalanoknál, mélyszegénységben élőknél figyelhető meg, hanem ideiglenesen perifériára kerülő családoknál fővárosban és vidéken egyaránt. Minden nőnek joga van a méltóságát megőrizni és 2023-ban hozzájutni intim betéthez. Gyakran találkozunk felnőtt nőkkel, anyákkal, akiknek nincs ismerete, hogyan fogant meg gyermeke. Tudatlanságból és/vagy segélyekhez való hozzájutásból adódóan lesznek nagycsaládosok annak ellenére, hogy kisebb létszámban is mélyszegénységben élnek. Erre hiánypótló segítség eljuttatnunk a Segítség, felnőttem című szakmai kiadványunkat, melyet védőnői hálózat támogatásával teszünk. A gyermekeknek fejlődést és kiugrási lehetőséget jelent, ha programokat szervezünk, melyben információt, élményt vagy tudást adunk át. Irányt mutathatunk a gyerekeknek, mert egy-egy esemény keretén belül megmutatkozik erősségük és abba az irányba terelhetjük.

Már gyermekkorban nyitottabbá válik és szociálisan érzékenyebbé az a gyermek, aki találkozik korabeli társának problémáival és később megoldást nyújthat. Jobban kihasználhatják a gyermekek a lehetőségeiket. Szakmával a kezében jobb munkakereseti lehetősége lesz és az ő gyermeke már nem kell szegénységben felnőjön. Felnyitjuk a társadalom szemét erre a problémára, hiszen sokan nem is tudnak a létezéséről.

500 menstruációs csomag (469ft/csomag) összeállítása 234.500ft bérek: 200.000ft /2fő benzin költség: 100.000ft fodrász kellékek 30.000ft kézműves foglalkozások kellékei: 30.000ft vándorszínház meghívása100.000ft gyerek zenekar felkérése 100.000ft gyerekeknek (kb. 200 fő) nasi, innivaló programok mellé 200.000ft 994.500ft összesen

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.